Τηλέφωνα

Καλέστε μας

Τηλ. 6987 221828

Email

Καλέστε μας

Email: info@marmarineskornizes.gr

Διεύθυνση

Επισκεφτείτε μας

3ο χλμ. Σιδηροκάστρου Σερρών, κάτω Αμπέλα.

Συχνές ερωτήσεις πελατών

Χρήσιμες συμβουλές

Τι πρέπει να αποφεύγεται στον καθαρισμό των μαρμάρων;

Το μάρμαρα είναι ευαίσθητο φυσικό υλικό και οι πόροι του το κάνουν να απορροφά σχετικά εύκολα. Θα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση χημικών οικιακών καθαριστικών τα οποία κυκλοφορούν στο εμπόριο. Για τον καθαρισμό δαπέδων συνιστάται η χρησιμοποίηση χλιαρού νερού ενίοτε με πράσινο σαπούνι με ουδέτερο Ph. Για βαθύτερο καθαρισμό συνιστάται η γνώμη και η παρέμβαση από ειδικό τεχνίτη.

Υπάρχει προστασία στα εξωτερικά μάρμαρα;

Απαραίτητη προϋπόθεση για την προστασία των μαρμάρων που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους είναι η αδιαβροχοποίηση τους αφού προηγηθεί τρίψιμο ή γυάλισμα. Για εφαρμογή σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να επιλέγονται σκληρά και ανθεκτικά στο παγετό υλικά, όπως είναι οι γρανίτες, οι πορφυρίτες και οι χαλαζίτες. Θα πρέπει να μην αποχρωματίζονται από την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Σημαντικό ρόλο στο τελικό αισθητικό και ποιοτικό αποτέλεσα της επίστρωσης δαπέδου με μάρμαρο, παίζουν η τοποθέτηση κάθε είδους μαρμάρου, η σωστή εργασία που θα γίνει στο εργοτάξιο και η συντήρηση του.

Τι είναι η αδιαβροχοποίηση;

Είναι μια τεχνική εργασία με υγρά τα οποία έχουν την ικανότητα προστασίας του μαρμάρου, γρανίτη ή τεχνογρανίτη έναντι λαδιού και χρωματιστών όπως καφέ, κρασί, αναψυκτικό. Συνήθως ακολουθείται επεξεργασία με προστατευτικό κερί σε ιδιαίτερα απορροφητικούς και αγυάλιστους φυσικούς λίθους.

Φόρμα επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας.